Mancaruri: Tocanita de vita, cu dovlecel, varza Bruxelles si morcovi
Maxim 6049 kb
- 22 Jan 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Tocanita
- Discuţie reteta Tocanita de vita, cu dovlecel, varza Bruxelles si morcovi
- dovlecel, morcovi, varza, vita, tocanita
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Tocanita de vita, cu dovlecel, varza Bruxelles si morcovi", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 2%Calorii 49kcal
- 1%Grăsimi 0.9g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 3%Carbohidraţi 6g
- 7%Fibre 2g
- 4%Zaharuri 2.2g
- 6%Proteine 5.2g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
2%
1%
3%
6%
CZE% Tocanita de vita, cu dovlecel, varza Bruxelles si morcovi pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Tocanita de vita, cu dovlecel, varza Bruxelles si morcovi pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Tocanita de vita, cu dovlecel, varza Bruxelles si morcovi pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 1 ceapa medie
- 450 g carne slaba de vita, taiata in cubulete cam cat sa incapa in gura
- 650 g dovlecel
- 700 g verzisoare de Bruxelles
- 500 g morcovi galbeni
- 100 g piure de dovlecel rusesc
- 500 ml bulion legume (dintr-un cubulet, marca voastra favorita)
- 2/3 linguri de ulei vegetal
Mod de preparare
Se pregateste carnea in cubulete ca mai sus. Se pregateste bulionul de legume, se taie morcovii in felii subtirele, iar feliile mai mari se taie in patru.
Dovlecelul se spala, se cojeste si se taie in felii subtiri, care se taie in patru sau in sase, depinzand de marimea dovlecelului. Verzisoarele de Bruxelles se taie in doua de la codita, apoi fiecare jumatate e taiata in 4 sau in 6 depinzand de marime. Se taie ceapa in doua si se toaca fiecare jumatate in semi-discuri subtiri.
Se pune uleiul la incalzit intr-o oala emailata.
Se caleste ceapa la foc mic pana devine transparenta. Se adauga carnea si 1/2 din bulion, se pune capacul si se lasa pana incepe sa bolboroseasca capacul. Se amesteca regulat.
Se adauga legumele in transe, amestecand si adaugand restul bulionului.
Cand toate legumele sunt adaugate si (aproape) fierte, se pune sare si piper dupa gust.
Adaugati piureul de dovlecei, amestecati, lasati sa fiarba cu capac un pic. Gustati de sare si piper, adaugati eventual putin usturoi (praf).
Dureaza cam 2 ceasuri sa fiarba totul intr-o oala de vreo 3l.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!